طب ایرانی و ویروس کرونا(2): باید و نبایدهای خوراکی

این روزها که سرعت انتقال ویروس کرونا افزایش پیدا کرده است؛ خواسته و ناخواسته بسیاری از انسان ها مبتلا به این ویروس می شوند. بنابراین نیاز است تا از نظر غذایی برای پیشگیری و درمان و مبارزه با این ویروس به آگاهی دست یابیم.
در بخش قبل به دستور پخت سوپ مقوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری و ابتلا به ویروس کرونا اشاره شد.
در این بخش به توصیه ها و پرهیزهای غذایی و مصرف دمنوش های مناسب برای پیشگیری و درمان ویروس کرونا پرداخته می شود:
توصیه های غذایی:
– مصرف هویج پخته شده با آب یا بخار 2 بار در روز ( اگر بیمار تب ندارد گاهی میتوان هویج را با میزان کمی عسل مصرف نمود.)
– مصرف بادام خام درختی قبل از وعده غذایی 3 تا 5 عدد (بادام از شب قبل خیسانده و هنگام مصرف پوست نازک روی آن گرفته شود.)
– مصرف عسل یک روز در میان (در صورت عدم تب)
– مصرف جعفری، شوید، تره، نعناع، سیر و پیاز (از سیر و پیاز حتماً بصورت پخته و سبزیجات دیگر بصورت خام یا پخته مثلاً در سوپ میتوان استفاده کرد. فراموش نکنیم که سبزیجات خام را باید پس از شستشوی مناسب و ضدعفونی مصرف نمود.)
– مصرف زردچوبه و فلفل سیاه پودر شده در طبخ غذا، برخی روزها به میزان کم
– از میوه ها مصرف سیب، آب انار و مرکبات شیرین
– طبخ غذاها با روغن کنجد خوب (ترجیحاً ارده کنجد)
– مصرف چای کمرنگ
پرهیزهای غذایی:
– محدودیت مصرف مرغ و تخم مرغ (بویژه سفیده آن، که موجب تضعیف سیستم تنفسی میشود.)
– سرکه، ترشی و میوه های ترش
– شیرینی ها بویژه شیرینی های چرب
– حبوبات و غذاهای نفاخ
– غذاهای با هضم سخت ماکارونی، الویه، حلیم و …
– مواد لبنی مانند ماست،دوغ، شیر و خامه (در چنین مواقعی میتوانند سیستم ایمنی بدن را تضعیف نمایند.)
– محدود کردن غذاهای سرخ کردنی یا چرب
در ادامه به توضیحاتی درمورد دمنوش های مفید می پردازیم:
مصرف دمنوش ها:
– دمنوش ترخون:
ترخون خشک را به میزان 1 قاشق مرباخوری در 1 لیوان آب جوش بریزید و بگذارید 15 دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن با یکی از شیرین کننده های طبیعی (انجیر، نبات، عسل، مویز، توت، کشمش، یا شکر) شیرین نموده 1 تا 2 بار در روز به مدت 5-7 روز مصرف نمایید.
– دمنوش آویشن:
1 قاشق چایخوری برگ آویشن در 1 فنجان آب جوش 15 دقیقه دم بکشد سپس صاف نموده با یکی از شیرین کننده های طبیعی شیرین کرده 1 تا 2 بار در روز به مدت 5-7 روز میل شود.
نکته: این دمنوش ها که خواص آنتی ویروسی دارند هم در پیشگیری و هم درمان می توانند موثر باشند.
این متن برای پیشگیری تنظیم شده که انشاءالله به درمان نکشد در موارد درمانی 2 تا 3 بار قابل استفاده اند.
برای کنترل استرس در صورت نیاز موارد زیر پیشنهاد میگردد:
– 2 غنچه گل محمدی در 1 فنجان آب جوش، 15 دقیقه دم بکشد. سپس صاف و با شیرین کننده های طبیعی شیرین و میل شود. (1 تا 2 بار در روز)
– 4 قاشق غذاخوری گلاب در 1 فنجا آب (روزی 2 بار)
– 4 قاشق غذاخوری عرق نعنا در 1 فنجان آب (روزی 2 بار)
نکته: مصرف دمنوشها و عرقیجات برای یک هفته است.
این نوشته برداشتی است از مقاله نوشته شده توسط متخصص طب سنتی دکتر محمد یوسف پور.
شایان ذکر است که دکتر یوسف پور در مقاله خود اشاره کردنده اند که این مقاله شان الهام گرفته از مطالب و راهنمایی های دکتر کمالی نژاد است.