تغذیهزندگی سالمنوشیدنی

توصیه‌های طب سنتی برای پیشگیری از عطش در فصل تابستان

استفاده از موارد زیر در پیشگیری از عطش در فصول گرم کمک می کند:

  1. ماءالشعیر طبی؛ نوشیدنی فوق العاده
ماءالشعیر طبی
ماءالشعیر طبی

طبیعت عصاره طبی جو که اصطلاحا به ماءالشعیر طبی نیز معروف است، سرد و تر است و تسکین دهنده خوبی برای عطش است و همه فرآورده‌هایی که از جو به دست می‌آیند؛ طبیعت سردی دارند. این نوشیدنی بسیار مناسب برای افرادی است که با شروع فصل بهار دچار احساس گرمی و عطش و خارش کل بدن می‌گردند.

ماءالشعیر طبی غذایی دوایی است و خاصیت رطوبت بخشی دارد و برای تب و بیماریهای گرم در گرم مزاجان، مثل التهاب و ورم گرم ریه که همزمان گوارش سالمی دارند، بسیار مفید است. و ورم گرم ریه که همزمان گوارش سالمی دارند، بسیار مفید است.

طرز تهیه ماءالشعیر طبی را می توانید از اینجا مطالعه کنید.

دکتر مینا محبی (متخصص طب سنتی ایرانی)

2. تخم شربتی

تخم شربتی
تخم شربتی

شربت تخم شربتی یک نوشیدنی ساده و سالم است که سرشار از ویتامین ها، کلسیم، پتاسیم و آنتی اکسیدان هاست و برای رفع عطش در فصل تابستان طرفداران زیادی دارد. این دانه دارای طبعی گرم است.

مزایای تخم شربتی:

خنک کننده و رفع کننده عطش:

تخم شربتی دارای خاصیت خنک کنندگی است و دمای بدن را کاهش داده و به رفع عطش کمک می کند.

تامین انرژی روزانه:

خوردن شربت تخم شربتی به همراه غذا سبب می شود مواد نشاسته ای به تدریج قند موجود در خود را آزاد کنند و شما در طول روز از انرژی لازم برخوردار خواهید بود.

تنظیم قند خون:

تخم شربتی به همراه آب لیموی تازه یک نوشیدنی سالم است که باعث تنظیم قند خون می شود.

خوشبو کننده دهان:

تخم شربتی در طول روز باعث خوشبویی دهان می شود. تخم شربتی به دلیل خواص ضد قارچی، ضد باکتری، ضد ویروسی، ضد میکروبی برای پیشگیری از زخم دهان، نفس بد بود، پلاک و پوسیدگی دندان مفید است.

دکتر حماسه تواهن (متخصص طب سنتي ایرانی)

3. سکنجبین

سکنجبین
سکنجبین

سکنجبین از نوشیدنی های مناسب فصول گرم سال است. این نوشیدنی از ترکیب سرکه با انگبین (عسل) یا شکر، و جوشیدن ملایم آنها در هم بدست می آید، نه از مخلوط سرد آنها. سکنگبین ساده هم برای پاکسازی مواد از سطح مجاری گوارشی سودمند است و هم برای تعدیل حرارت. سکنگبین در مصرف عادی روزانه، باید نه ترش گزنده باشد و نه شیرین زننده، نه بسیار رقیق و نه بسیار غلیظ. دمای آن نیز نباید بسیار سرد باشد. افزودن نعناع در ترکیب سکنگبین برای پیشگیری از آسیب معده توصیه شده است.

دکتر مجید انوشیروانی (متخصص طب سنتی ایرانی)

4.شربت خاکشیر

نوشیدن شربت خاکشیر باعث کاهش حرارت بدن و کارکرد بهتر کبد می ‌شود. خاکشیر دارای طبیعت گرم و تر است ولی با یک ساز و کار خاصی باعث کاهش حرارت بدن و کارکرد بهتر کبد می‌شود. بارهنگ دارای طبیعت سرد و خشک بوده و خرفه نیز دارای طبیعت سرد و تر است که همراه با خاکشیر برای رفع عطش بسیار کارساز است.

دکتر مهرداد میر کریمی( متخصص طب سنتی ایران  )

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن