تغذیهزندگی سالم

پاییز و پرهیزها (بخش دوم)

همانطور که در بخش قبل گفتیم مزاج فصل پاییز خشک و سرد است که ناسازگار با مزاج حیات(زندگی) است. بنابراین پاییز فصل پرهیز از خشکی زاها و سردی آورهاست.

فصل پاییز فصل مراقبت و نگهداری از خود است! نگهداری خود از هوا و باد و باران و غذاها و دواهای خشکی زا. پس می توان گفت پاییز فصل پرهیزات است که این پرهیزات شامل پرهیزات غذایی، هوایی و دارویی می باشد.

پرهیزات غذایی فصل پاییز:

– غذاهای فرآوری شده: مانند کنسروها، کمپوتها، سوسیس و کالباس و فست فودها

– غذاهای مسبب خشکی بدن: ترشی ها، سرخ کردنی ها، بادمجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، رب و سس ها، غذاهای مانده و گوشت نمک سود،، یخ، شوری ها، چیپس و پفک و…

– زیاده روی در مصرف میوه های سرد و تر تابستانی، لبنیات، قهوه، نسکافه، کاکائو، سیر و پیاز

– گوشت گاو و گوساله

– سیب زمینی سرخ کرده، فلافل، فست فودها و…

پرهیزات هوایی فصل پاییز:

– سرمای بامداد و شامگاه

– گرمای وسط روز

– در معرض باد بودن

– برهنه گذاشتن سر در هوای سرد

پرهیزات دوایی فصل پاییز:

– ادویه جات تند مثل فلفل ادویه کاری خورشتی

– مصرف خودسرانه و مداوم دمنوش های گرم و خشک مثل آویشن، زنجبیل و …

– مصرف زیاد چای پررنگ، قهوه، نسکافه و…

مواد غذایی مناسب برای فصل پاییز:

– گوشت گوسفند، میگو، خروس، مرغ خانگی و بلدرچین ترجیحا محلی

– هویج، شلغم، کرفس، روغن زیتون، عسل، آجیل خام بویژه بادام خام درختی و پسته خام ، زرده تخم مرغ

– مرباها: هویج، انجیر، به، شقاقل، بهار نارنج

– میوه های مناسب: انار شیرین و میخوش، انگور، انجیر، سیب،  گلابی، به، توت، مویز

– آش های ساده مخصوصا آش کدو حلوایی

این نوشته برداشتی است از مقالات نوشته شده توسط متخصصین طب سنتی:

دکتر محمد یوسف پور – دکتر صدیقه مقدادی

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن